Over YOUtopia


Lynn Geulleaume

Zoals velen ben ik meer en meer in een versnelling beginnen leven, zonder dit goed en wel te beseffen. Ik kon op een bepaald moment mijn ‘rollen’ niet meer bijhouden: echtgenote van mijn fantastische man, moeder voor 2 geweldige dochtertjes, voltijds werkende management assistant, huisvrouw, kokkin, vriendin, tuinman, .… Maar wie was ik? All of the above? Of geen van allemaal? 

Door te blijven multitasken om alles toch maar steeds gedaan te krijgen, leefde ik niet meer in het hier en nu, maar eerder op basis van never-ending to do-lijstjes. Ik was op en kon van niets meer genieten, ondanks dat ik volledig op schema zat om ‘mijn dromen’ waar te maken. En wat bleek wanneer ik eindelijk terug leerde vertragen en genieten van het leven: mijn droom die ik zo snel nastreefde, was niet meer wat ik nodig had. 

Het is makkelijk om jezelf te verliezen in deze wereld waar alles aan een razend snel tempo gaat en anderen je de hele tijd zeggen wat jou gelukkig maakt. De enige momenten waarop mijn hoofd helemaal leeg is en ik een ongekende vrijheid voel, is wanneer ik bij de paarden ben. Deze dieren kunnen ons zoveel leren over onszelf en dat wil ik graag delen met anderen. 

Carpe Diem !

Missie

Al voel je je verloren en leeg, de brug naar je kern kan jij zelf bouwen. 
Vind je innerlijke waarheid en ervaar de kracht van zacht, die leidt naar een nieuwe levensbron.

(Her)ontdek jezelf en je potentieel: alles wat je nodig hebt, zit reeds in jou. Onze coachings helpen en begeleiden je om je levenskracht en -licht terug te vinden. 

Visie

We leven in een samenleving die zo snel gaat, dat we geen tijd meer nemen voor onszelf.  Er is geen plaats voor ontspanning of zelfzorg. Van zodra we een doel voor ogen hebben, gaan we hier regelrecht op af, zonder ons nog af te vragen of we dit echt wel willen. Dit is volgens mij de reden dat zoveel mensen ongelukkig zijn: we lopen allemaal de verkeerde dromen achterna en verliezen ons in het najagen van een utopie die ons nooit kan vervullen. 

Net zoals de wereld verandert, veranderen wij als mens namelijk ook continu, en daarmee onze dromen en noden. Enkel als je leeft in het hier en nu, kan je echt leven en dus oprecht gelukkig zijn.

Strategie

Een paard werkt als een spiegel voor je ziel: paarden zien en voelen wie je echt bent diep vanbinnen. Deze edele dieren liegen niet en zien door het masker dat je draagt of de muur die jou omringt. Hun instinct reageert op jouw lichaam en gevoelens en deze reacties begeleiden jou naar een reis binnen jezelf. 

Paarden zijn volgens de Dakota Indianen het machtigste medicijn: de voorbenen staan in contact met west en noord, de achterbenen met zuid en oost, de staart staat in contact met de aarde, de oren met het heelal en de ruiter zit precies in het centrum van de 6 heilige richtingen.

Daar geest en lichaam samengaan, bieden wij ook een aantal ontspannende massages aan.